Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، اخیرا تعدادی از دانشگاهیان و چهره‌های اصلاح‌طلب با انتشار  نامه‌ای به برخی از چالش‌ها و مشکلات کشور اشاره و پیرامون این موضوع مطالبی را هم بیان کردند. نامه ای که به بیان خودشان هشدارنامه است ولی بسیاری از اساتید هم معتقدند این بیانیه را باید تسلیم‌نامه و ذلت‌نامه نامید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه در این نامه که امضا‌کنندگانش از آن به عنوان هشدارنامه نام بردند، در مسائل مختلف سیاه‌نمایی‌هایی جدی به چشم می‌خورد ولی آنچه مهم است و در گفت‌وگوی خبرگزاری فارس با قاسم جعفری عضو هیات علمی دانشگاه و نماینده سابق مجلس به آن اشاره شده این است که برخی از نویسندگان این نامه جزو مسئولان سابق یا کنونی کشور هستند و علیرغم تمام ایراداتی که به مسائل مختلف گرفته‌اند سهم خود را در ایجاد مشکلات بیان نکرده‌اند.

قاسم جعفری معتقد است کسانی که پای نامه یا همان به گفته خودشان هشدارنامه را امضا کرده‌اند، به دور از انصاف با مسائل برخورد کرده اند و سعی داشته اند با ایجاد یاس و ناامیدی در میان مردم به خصوص دانشگاهیان اهداف و منافع خود را پیگیری کنند.

در ادامه مشروح گفت وگوی خبرنگار فارس با قاسم جعفری آمده است:

* امضا‌کنندگان تسلیم‌نامه باید سهم خود را درباره ناکارآمدهای مورد ادعایشان مشخص می‌کردند

فارس: نویسندگان این نامه ادعا می‌کنند که از باب خیرخواهی نسبت مسائلی که وجود دارد، چنین نامه‌ای را صادر کردند، نظر شما در این مورد  چیست؟

جعفری: به نظر عموم افراد این دوستان به دنبال فرافکنی هستند. وقتی شما به اسامی خیلی از این افراد امضا کننده نامه نگاه کنید می‌بینید که خیلی از آنها در گذشته مسئولیت داشته‌اند و یا هم اکنون مسئولیت دارند به نظر می‌رسد بهتر بود، در ابتدا شاید بهتر بود این آقایان، با جرات سهم خود را درباره این ناکارآمدی‌هایی که مدعی هستند مشخص می‌کردند.  

 

فارس: یکی از نکات دیگری که در این نامه به آن اشاره شده این است که تبادل روزانه اخبار منفی موجب روان پریشی در مردم شده است؟ به نشر شما این درست است؟

جعفری: سوال من از این دوستان این است که با این موضوع که می‌گویند آیا نامه‌نگاری‌های زنجیره‌ای از این جنس به مراتب اثرات منفی و ایجاد روان پریشی ندارد؟! 

فارس: یکی از موضوعات دیگری که در این بیانیه به ان اشاره شده این است که گفته شده اگر کشور توانسته به حیات خودش ادامه دهد به خاطر تکیه بنیادین آن بر وجود درآمد وافر نفتی بوده و اکنون این درآمدها دیگر قادر به جبران عدم‌کارایی مدیریت کشور نیست؟ نظر شما در این رابطه چیست؟

جعفری: این درست است که نفت در اقتصاد کشور ما تاثیرات منفی زیادی داشته است اما ما نمی‌توانیم اراده، فداکاری‌ها، تلاش‌ و ایمان ملت را در کشور نادیده بگیریم و ماندگاری کشور  را فقط به یک عامل آن هم نفت نسبت دهیم، این چنین دیدی نشان می‌دهد کشور و مردم را درست نشناخته‌ایم. 

* سیاه‌نمایی در نامه اساتید اصلاح‌طلب

اینها درباره اصل وحدت فرماندهی هم مطالبی را بیان کردند،  قانون اساسی هم همین را می‌گوید ولی چنین نامه‌هایی همان وحدت فرماندهی را هم زیر سوال می‌برد. در مورد حاکمیت دوگانه هم باید بگویم که مگر امثال خود این دوستان نبودند که در جامعه و از دهه هفتاد در کشور به این موضوع دامن می‌زنند؟ مگر می‌شود باد کشت کنیم و طوفان درو نکنیم؟ اینها امروز به تعبیر امیرالمومنین باید خودشان را ملامت کنند. 

من فکر می‌کنم این دوستان در نامه خود یک سیاه‌نمایی جدی از کشور ارائه کردند و اینگونه بیان کردند که قانون بد، اجرای بد و کنترل بد مساوی است با گسترش فساد و بعد آن را به فساد سیستمی نسبت دادند. اینها انگار در کشور هیچ نقطه مثبتی ندیدند. این نوع رویکرد توسط کسانی که خود را مدعی اندیشه می‌دانند تاثیرات بدی را خواهد داشت.

* هجمه به قوه‌قضائیه و نهادهای حاکمیتی پای ثابت اظهارات، نامه‌ها و بیانات برخی افراد

فارس: در این نامه به  قوه قضاییه آزاد،  مستقل،  متعهد به حقوق شهروندی وارتقاء‌دهنده امنیت عمومی و انضباط اجتماعی اشاره شده و مطالبی در این رابطه آمده است، با توجه به اینکه شما بیانیه را مطالعه کردید، نظرتان در مورد این قسمت از بیانیه چیست؟

جعفری: بله. اتهام به بی‌طرف نبودن قوه قضاییه هم از مسائل دیگری است که در این نامه بیان شده است. گویا یکسری از موارد ثابت در تمام اظهارات، نامه‌ها و بیانات اینها وجود دارد و آن اینکه نهادهای مختلف باید همیشه برای مظلوم نمایی‌ این دوستان قربانی شوند. به نظر می‌‌رسد این استفاده ابزاری از کسانی که مدعی اندیشمندی هستند در افکار عمومی قابل پذیرش نیست. 

فارس: انتقاداتی هم به شورای نگهبان و برخی نهادها شده، در این رابطه چه نظری دارید؟

کوبیدن بر طبل مظلوم نمایی در اینکه صدا و سیما، شورای نگهبان و نظارت استصوابی باعث خودی و غیرخودی بودن می‌شوند هم از مسائل دیگر است. سوال ما این است که در کجای دنیا در حلقه حاکمیت بدون یک بررسی منطقی افراد را راه می‌دهند همین شورای شهر را نگاه کنید هر روز می‌بینیم اعضای شورای فلان شهر دستگیر می‌شوند و بعد می‌گویند مشکلات اخلاقی یا مشکلات دیگری را دارد. پس چرا آنچه اینها می‌خواهند اتفاق نمی‌افتد؟ با اینکه مدعی هستند انتخابات شوراها دست خودشان است. پس مشکل در شورای نگهبان و امثال آن نیست مشکل فکر رها شده این دوستان است. 

فارس: در قسمتی از این نامه به افول سرمایه‌ اجتماعی اشاره شده، در این رابطه نظرتان چیست؟

جعفری: به نظرم در این رابطه سیاه‌نمایی کامل شده است. اینها همه اقشار از جمله دانشگاه‌یان را به ناامیدی دعوت کردند. روحانیت را گفته‌اند که شان خودش را از دست داده است، انگار اینها ناامیدی خودشان را دارند به همه جا سرایت می‌دهند. 

*  عقده‌گشایی سیاسی  علیه نظام  به بهانه بحران آب و محیط زیست 

فارس: موضوع محیط زیست هم بحث دیگری است که در این نامه به آن اشاره شده، در این رابطه چه نظری دارید؟

جعفری: این دوستان به بهانه بحران آب و محیط زیست علیه نظام عقده‌گشایی سیاسی کرده‌انند و این با کسانی که مدعی دانشمندی هستند خیلی سازوکار نیست. 

* نگاه به خارج منشاء مشکلات معیشتی

فارس: درمورد نابسامانی تولید و بحران معیشت هم در این نامه بحث شده ، در این رابطه چه می‌گوئید؟

جعفری: این هم موضوعی است که ما سال‌ها می‌گوییم چون دوستان نگاه خود را به خارج دوخته‌اند، چنین مسائلی هم ایجاد شد.

برخی مسائل در این نامه نشان می‌دهد که بیانیه کاملا طرفدارانه و نه خیرخواهانه نوشته شده است و سرتاسر این انتقادات و ایرادهایی که آقایان گفته‌اند به قوه مجریه‌ای بر می‌گردد که دست خودشان است، در واقع برای ناکارآمدی طیف خود مرثیه‌ می‌خوانند و نظام را متهم می‌کنند.

اینها اگر منصفانه برخورد می‌کردند باید اعتراف می‌کردند در این سال‌ها نتوانسته‌اند کاری انجام دهند. اینها امروز به یک اپوزیسیون نمایی روی آورده‌اند و این یک بی‌اخلاقی به تمام معنا است که افرادی که سرکار هستند سعی کنند مظلوم نمایی کنند.

فارس: یکی از مباحث دیگر که در این نامه یا به قول خودشان هشدارنامه مطرح شده، بحث امنیت ملی بود، در این رابطه چه نظری دارید؟

جعفری: اینها در این قسمت سعی کردند کاملا مخاطره در امنیت ملی و ایجاد جو روانی را کاملا به سیاست‌های نظام مربوط کنند که این هم ناشی از بی‌هدفی و شکست نقشه راهی است که داشتند. 

ما وقتی بررسی می‌کنیم می‌بینیم تمام جنگ‌هایی که به کشورها و بر عرصه جهانی تحمیل شده از جانب کسانی است که در ادعاهای خودشان خمیرمایه را حقوق بشر و امثال آن قرار دادند و این عزیزان هم دوباره همین مسیر را پیش گرفته‌اند. 

 

بحران سیاست خارجی و این ادعا که پیوسته در تهدید زندگی می‌کنیم هم از مسائل دیگری بود که مطرح شده،  اما نگفتند که چرا ما در تهدید زندگی می‌کنیم، آیا ما کاری می‌کنیم؟ جز اینکه ما می‌خواهیم مستقل باشیم چیزی می‌خواهیم؟ اینها یک طوری حرف می‌زنند که گویا انگار ما به عراق حمله کردیم! انگار ما برای سوریه و عراق مشکل درست کردیم و امثال آن. 

می‌گویند چرا آن همبستگی که در تیم فوتبال است در بخش حاکمیت نیست. ما هم همین را می‌گوییم که وقتی برابر قانون اساسی، رهبر انقلاب حرفی می‌زنند عمل کنیم و هر روز تفسیرهای بیجا از آن نکنیم، خب این اتفاق رخ نمی‌دهد. 

* حرف از وحدت و همدلی می‌زنند ولی در عمل دنبال چندگانگی هم هستند

در جایی از نامه هم از نقش رهبران در ایجاد وحدت ملی گفته شده! اما مگر کشور چند رهبر دارد؟! اینها حرف از وحدت و همدلی می‌زنند و در عین حال دنبال چندگانگی هم هستند ادعا می‌کنند کشور باید دچار یک تغییر شود و نسخه اصلی خود را رونمایی می‌کنند و می‌گویند ما باید به سمت یک گفتمان اصلاحی ملی برویم. به نظر من این دوستان اینجا تقریبا تیر خلاص را با رفتن به سوی این نسخه به گفتمان اصلاح‌طلبی زده‌اند و می‌خواهند بگویند نسخه اصلاح‌طلبی در کشور جواب نمی‌دهد و سعی می‌کنند با رنگ و لعاب جدیدی تحت عنوان گفتمان اصلاحی ملی نسخه خود را مطرح کنند. می‌گویند در چهارچوب قرارداد اجتماعی باید به سمت یک تغییر بزرگ برویم و اینجا قانون اساسی مبتنی بر دین را کنار می‌گذارند! 

اینها انگار سیستم اقتصادی را فشل دانسته‌اند و می‌گویند باید به دنبال یک مالیه عممری باشیم ولی هیچ راهکاری ارائه نکرده‌اند، گفته‌اند قوه قضاییه باید آزاد، مستقل، پاسخگو، منصف و عادل باشد. ما از این دوستان می‌خواهیم بیایند بگویند کدام حکم قوه قضاییه حتی در عرصه اقتصادی علیه یک فردی که گفتمان اینها را داشته است را قبول کرده اند. اینها هر حکمی در قوه قضاییه صادره شده را اینگونه برخورد کرد‌ه‌اند که اگر به نفع‌ جناح‌شان نبوده انتقاد کردند و اگر هم به نفع جناح آنها بوده سکوت کردند.

فارس: بحث حرکت سیاست خارجه به مسیر دیپلماسی مقتدر از موارد دیگر این نامه است، در مورد این موضوع چه تحلیلی دارید؟

جعفری: ما هم همین را می‌گوییم، می‌گوئیم شما تمام همسایه‌ها را در این 5 تا 6 سال گذشته با ما دشمن کردید. اینها اگر درست برخورد می‌کردند امروز عربستان و امارات در مقابل ما شمشیر از رو نمی‌بستند، اینها فقط به سمت اروپایی‌ها رفتند و نتیجه‌اش این شد که امروز می‌بینند در برخی کشورها مانند چین و هند هنوز سفیر نداریم. 

اینها جرات پذیرش حقیقت را ندارند ولی باز می‌خواهند بگویند ما خوبیم و سیاست‌های حاکمیتی مشکل دارد. 

اینکه ما رفتیم در جبهه مقاومت در پاسخ به درخواست دولت مشروع سوریه، ماجراجویی است یا اینکه در مقابل داعش که تا نزدیک مرزهای ما آمده بود را نابود کردیم و ملت را از جنایات داعش حفظ کردیم این ماجراجویی است؟ چرا این دوستان اینقدر بی‌انصافی می‌کنند و تا زمانی که انصاف نباشد از خیرخواهی حرف زدن یک لطیفه است. 

فارس:  در قسمتی از این نامه هم به نظر می‌رسد برگزاری انتخابات در کشور را زیر سوال برده‌اند و حرف از انتخابات آزاد زده‌اند و از حقوق شهروندی و آشتی ملی حرف به میان آوردند، در این رابطه نظرتان چیست؟

جعفری: مگر مردم با هم قهر هستند؟ اگر اینها دعوا درست نکنند هیچ اتفاقی رخ نمی‌دهد. 

اینها از عزم ملی برای مبارزه با فساد هم صحبت کردند اما اینها در کدام ماجرا آستین بالا زدند؟ در بحث حقوق‌های نجومی کدام از این آقایان حرفی زدند؟ در ماجراهای دیگر هم به همین صورت. 

فارس: یکی از خواسته‌هایی که در این نامه مطرح شده این است که ایرانیان خارج از کشور، آزادانه به کشور بیایند و بروند، نظر شما چیست؟

جعفری: آیا منظور ‌آنها این است که حتی تروریست‌ها و کسانی که جنایت هم کرده‌اند، راحت بیایند و بروند. کدام کشوری چنین چیزی را می‌پذیرد؟

*  مشکل چند درصد مردم با برداشته شدن حصر حل می‌شود؟ 

اینها از رفع حصر هم گفته اند ولی امروز مشکل چند درصد مردم با برداشته شدن حصر حل می‌شود؟ 

سوال ما این است خود اینها در 5 سال گذشته برای رفع حصر چه کرده‌اند؟ مگر رئیس شورای مالی امنیت از خودشان نیست خب یک جلسه بگذارند و برای حصر تصمیم بگیرند. 

همه حرف اینها این است که می‌خواهند بگویند رهبری کوتاه بیاید. کل صحبت اینها این است که رهبری از آرمان‌های انقلاب، ملت و نظام بگذرد و ما باز دوباره به دامان غربی‌ها برویم. 

اینها حداقل برای 2 تا 3 ماه رسانه‌های بیگانه و معاند خوراک درست کرده‌اند و دقیقا در شرایطی که مردم به خاطر عملیات برق آسا و انتقام‌گیر سپاه از تروریست‌ها احساس عزت ملی کردند اینها آمدند این موضوع را تحت‌الشعاع قرار بدهند.

* آماده‌ایم با نویسندگان این نامه مناظره کنیم

خواسته ما این است که این دوستان به جای چنین اظهاراتی باید خودشان پاسخگو باشند. ما آماده‌ایم هرکجا و هر جا این دوستان می‌خواهند با آنها مناظره کنیم تا ثابت شود این مشکلات ناشی از حکمرانی لیبرالی و اداره و غیرانقلابی کسانی است که اینها از آن حمایت می‌کنند. اینها باید برای همیشه بپذیرند مثل بدنه اصلی مدعیان روشنفکری مردم را نمی‌فهمند و اجازه دهند مردم خودشان می‌دانند چه کاری انجام دهند و البته ما هم مطالباتی از قوه قضاییه، رسانه ملی و سایر نهادها به جای خودش داریم. 

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۷۲۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس‌جمهور در گفت‌وگوی تلویزیونی با مردم: «وعده صادق» اجماع‌ساز بود و همگان آن را ستودند/ ایران قوی می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند/ فقط مذاکره مسائل را حل نمی‌کند/ ساختارهای فسادزا را اصلاح می‌کنیم/ از وضع زندگی مردم و خواسته‌های جوانان مطلعم


سه شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۲۲:۲۷
کد مطلب: 879590

«وعده صادق» اجماع‌ساز بود و همگان آن را ستودند/ ایران قوی می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند/ فرآیند تولید ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار مسکن اجرایی شده است/ کاهش رشد نقدینگی به ۲۳ درصد/ دشمن به دنبال حیازدایی از جامعه ماست
آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی سه شنبه شب در دهمین گفت‌وگوی زنده تلویزیونی رییس جمهور با مردم درباره عملیات وعده گفت: ابعاد عملیات وعده صادق باید در نشست‌های مختلف و محافل علمی، پژوهشی، سیاسی و امنیتی مورد بحث‌ و بررسی قرار گیرد.

رئیس‌جمهور عملیات وعده صادق را موجب غرور ملی دانست و گفت: همه این‌ عملیات را ستودند. این عملیات می‌تواند در سایر حوزه‌ها زمینه رفع مشکلات، اجماع سازی و غرور ملی را به دنبال داشته باشد.

آیت الله رئیسی تاکید کرد: غزه جلوه نورانیت، مقاومت و ایستادگی، صبر و دلدادگی به خدا است. پیروز این میدان از نظر همه صاحب نظران سیاسی در دنیا مردم مقاوم فلسطین و ناکامان این میدان رژیم صهیونیستی و حامیان آن است.

حمله به سفارت ایران نشاندهنده استیصال رژیم صهیونیستی بود
رئیس‌جمهور ادامه داد: رژیم صهیونیستی دچار استیصال و شکست شده است؛ یکی از جلوه های این استیصال، حمله به سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق است. عملی که بر خلاف همه قوانین و مقررات بین المللی بود. بعد از آن رهبر انقلاب اسلامی اعلام کردند که رژیم صهیونیستی تنبیه خواهد شد و این وعده ای که دادند به دست رزمندگان ما تحقق پیدا کرد.

ایران قوی می‌تواند سایه جنگ را از سر کشور بردارد
آیت الله رئیسی وعده صادق را جلوه بسیار روشن عقلانیت انقلابی دانست و افزود: این عملیات جلوه زیبایی از همکاری میدان و دیپلماسی و رسانه بود. همه بخش‌ها در این عملیات همکاری داشتند و ثابت کردند ایران قوی می‌تواند سایه جنگ را از سر کشور بردارد و می تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: باید با قدرت ظاهر شد؛ البته همواره اعلام کرده ایم این عقلانیت می تواند در همه زمینه‌ها کار را پیش ببرد.

آیت الله رئیسی اضافه کرد: در مقابل گفتمان عقلانیت انقلابی، دیپلماسی التماسی قرار دارد. عقلانیت انقلابی گفتمانی است که جواب می‌دهد و تاکنون گفتمان برتر بوده است.

رونق اقتصادی از جلوه‌های عقلانیت انقلابی است
رئیس‌جمهور با اشاره به آمار مرگ و میر در اثر کرونا در دولت قبل، گفت: در اول این دولت با مشکل کرونا مواجه بودیم که روزانه ۷۰۰ خانواده داغدار می شدند. آن زمان برخی فکر می‌کردند با چند تماس تلفنی می‌شود مشکل را حل کرد. به نظرم رسید که یکی از جلوه‌های عقلانیت انقلابی، رفع مشکل واکسن کرونا یا عضویت در بریکس و شانگهای یا وعده صادق بود؛ ان شاء الله یکی از جلوه‌های این عقلانیت انقلابی، رونق اقتصادی در کشور خواهد بود.

وی ادامه داد: آنچه که در سیاست خارجی دولت مردمی رخ داد تغییر رویکرد دیپلماسی التماسی بود. معتقدیم با گفتمان امام و رهبری و گفتمان مورد انتظار مردم تبدیل به کشوری قدرتمندی خواهیم شد.

فقط مذاکره مسائل را حل نمی‌کند
رئیس‌جمهور افزود: امروز با جلوه‌ای که جمهوری اسلامی با حرکت وعده صادق رقم زد سایه جنگ از کشور برداشته شد برخلاف آنچه که برخی فکر می‌کردند با موشک می‌شود معامله کرد می‌توان گفت با قدرت سایه جنگ از کشور برداشته شد.

رئیسی درباره سیاست همسایگی دولت گفت: همواره به کشورهای همسایه و ملت‌ها اعلام کرده‌ایم که ایران دوست شماست و این اثبات هم شده است. در نشستی که دیروز با مسئولان اقلیم کردستان عراق داشتم آنها معتقد بودند که کاری که حاج قاسم سلیمانی برای دفاع از اقلیم و برای مقابله با داعش کرد، هیچ زمان از خاطر مردم کردستان عراق نخواهد رفت.

رئیس‌جمهور یادآور شد: پیام وعده صادق این است که اگر کسی بخواهد مقابل جمهوری اسلامی بایستد، ما با قدرت و توان کامل مقابل‌شان خواهیم ایستاد و آنها که بخواهند دوستی کنند ما نیز با آنها دوست خواهیم بود.

وی بیان کرد: دولت هیچ زمان میز مذاکره را ترک نکرده است. از ابتدای دولت بنای ما این بود که هر زمان فرصت ایجاب کند حرف خود را منطقی و عقلانی بیان کنیم. آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها بارها عهد شکنی کردند. آژانس بیش از ۱۵ بار اعلام کرده که جمهوری اسلامی انحرافی در فعالیت هسته‌ای ندارد و فعالیت هسته‌ای کاملا صلح‌آمیز دارد؛ اما کو گوش شنوا که بفهمد این اعلام آژانس و بازرسان آن است.

آیت الله رئیسی تاکید کرد: فقط مذاکره نمی‌تواند مساله را حل کند؛ در جایی که لازم باشد مذاکره و در جایی که لازم باشد موشک هم می‌تواند.

کشور نیازمند ساخت ۴ میلیون مسکن است
آیت الله رئیسی درباه ساخت مسکن در این دولت گفت: ساخت ۴ میلیون مسکن نیاز کشور است و ثانیا قانون جهش تولید مسکن، ساخت ۴ میلیون واحد در ۴ سال را برای دولت تکلیف کرده است و برمبنای همین نیاز بر تلاش برای رفع مشکل مسکن تأکید کرده‌ام. اگر در سال‌های گذشته شاهد تولید مسکن برای رفع نیاز مردم بودیم، امروز با مردم با این مشکلات مواجه نبودند.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: اگر در مسکن روستایی، مسکن شهری، نوسازی بافت فرسوده و ساخت مسکن اقداماتی که لازم بود در زمان خودش انجام می‌شد و سالی یک میلیون مسکن ساخته می‌شد الان این مشکلات را نداشتیم. سالی ۲۵۰ هزار، ۳۰۰ هزار و ۴۰۰ هزار واحد ساخته می‌شد اما به یک میلیون واحد نمی ‌سید لذا این کمبود در کشور احساس می‌شود.

وی یادآور شد: ما عملی کردن این وعده را در کشور شروع کرده‌ایم و شاهد تولید ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار مسکن هستیم؛ ساخت مسکن روستایی فعال است و بیش از ۲۶۰ هزار مسکن روستایی تحویل شده است.

آیت الله رئیسی اولین عامل تورم را کسری بودجه دانست و گفت: باید علل را از بین برد تا تورم کاهش پیدا کند از ابتدای دولت با تورم ۵۹ و ۶۰ درصد مواجه شدیم و دولت تلاش کرد کسری بودجه نداشته باشد. در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ سعی کردیم ۴۸۰ همت کسری بودجه را نه با استقراض از بانک ملی یا چاپ پول بلکه با تولید و ایجاد درآمد پشت سر بگذاریم که اتفاق افتاد.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: در سال ۱۴۰۱ هم منابع و مصارف ما همخوانی داشت در سال ۱۴۰۲ هم به همین ترتیب؛ از مجلس هم خواستیم که در لوایح بودجه سنواتی، هزینه‌های دولت را افزایش ندهند چون موجب کسری بودجه و سپس تورم می شود.

وی عامل دیگر تورم را رشد نقدینگی دانست و افزود: وقتی دولت را تحویل گرفتیم هدف گذاری کردیم تا رشد نقدینگی را کاهش دهیم و امروز این شاخص در کانال ۲۳ درصد است این چیزی بود که خیلی‌ها آن را باور نمی کردند و همه به این موفقیت دولت معترفند.

آیت الله رئیسی ناترازی بانکها و اضافه برداشت از بانک‌مرکزی را از دلایل تورم برشمرد و اضافه کرد: چند موسسه ای که انضباط مالی نداشتند و اضافه برداشت کرده بودند در سال گذشته منحل شد و چند موسسه دیگر هم‌ وجود دارد که اگر منضبط نشوند نسبت به آنها اقدام خواهیم کرد. سعی کرده‌ایم علل تورم را کنترل کنیم.

از وضعیت کالاها و سفره مردم روزانه کسب اطلاع می‌کنم
رئیس‌جمهور ادامه داد: روزانه از وضعیت کالاها و سفره و معیشت مردم اطلاع کسب می‌کنم و نسبت به این موضع حساسیت دارم. تورم به کانال ۳۰ درصد رفته وکاهشی شده است و باید اقدامات دولت به کاهش تورم بیانجامد.

رئیسی افزود: هم گزارش‌های صندوق بین المللی پول و بانک جهانی و هم شاخص‌های ما کاهش تورم و کاهشی شدن نرخ رشد نقدینگی و پایه پولی و افزایش تولید را تأیید می‌کند. ۱۰ سال در کشور رشد اقتصادی ما زیر به طور متوسط زیر یک درصد بود اما در سال اول دولت به ۵ و در پایان سال گذشته به رشد اقتصادی بیش از ۶ درصدی رسیده ایم. دشمن نمی‌خواهد این کشور رشد تولید و اقتصاد داشته باشد.

ایران قوی است که می‌تواند مقابل دشمن بایستد
رئیس‌جمهور تصریح کرد: دلیل عصبانی بودن دشمن از کشور ما این است که پیشرفت داریم؛ رهبر انقلاب گفتند دلیل حقد و کینه دشمن از ما این است که می‌خواستند با تحریم ها و تهدیدها کشور ما رشد نداشته باشد اما جوانان ما تحریم و تهدید را به فرصت تبدیل کردند. برخی رؤسای کشورها وقتی از پارک های علم و فناوری ما بازدید می‌کنند، تعجب می‌کنند و می گویند کشوری که تحریم است چگونه اینطور رشد کرده است؟ کشور ما پیشرفته و فناور است؛ آنچه می تواند در مقابل دشمن بایستد، ایران قوی است لازمه ایران قوی هم کشاورزی، صنعت، ورزش و اقتصاد قوی است.

آیت الله رئیسی درباره اقدامات دولت برای فقرزدایی گفت: اقداماتی که انجام شده در راستای کمک به خانواده‌های نیازمند بوده است مثلا آب، برق و گاز و سلامت برای این خانواده ها، رایگان باشد. از سوی دیگر شاهد توانمندسازی مددجویان تحت پوشش دستگاههای حمایتی هستیم. اخیرا جشنی گرفته شد که ۱۰ هزار مددجو به خاطر توانمندسازی از پوشش کمیته امداد خارج شدند.

وی گفت: تاکنون ۱۰۰ هزار نفر از پوشش کمیته امداد خارج شده اند. از طرف دیگر برای اولین بار است که پشت نوبت کمیته امداد و بهزیستی نداریم و کسی آماده ورود به مجموعه نهادهای حمایتی نیست که خبر خوبی است. در وزارت رفاه سامانه‌ای فعال شده که به جای اینکه افراد نیازمند به نهادهای حمایتی مراجعه کنند، این دستگاهها به آنها مراجعه می‌کنند و تحت پوشش قرار می‌دهند.

تولید کالاهای اساسی ۲۲ درصد افزایش یافته است
رئیس جمهور با بیان اینکه تولید در کشور افزایش یافته است، گفت: هنگام آغاز فعالیت دولت، ۷۵۰ هزار خودرو تولید می‌شد و امروز تولید خودرو به یک میلیون و ۳۳۰ هزار رسیده است. در حوزه کشاورزی هم از رشد منفی ۵.۶ درصد به رشد مثبت رسیده‌ایم. تولید کالاهای اساسی ۲۲ درصد افزایش یافته است.

رئیسی ادامه داد: دولت، دولت کار و فعالیت است و مردم نیز متوجه هستند که دولت کار می‌کند. حمایت مردمی را از نعمت‌های الهی می‌دانم. به دولتمردان تاکید کردم نسبت به توانمندسازی بخش خصوصی، رفع موانع تولید و شناسایی بخش‌های بالقوه و تبدیل آن بالفعل. در این زمینه تعاونی‌ها و مشارکت مردمی بسیار موثر است.

نقد سازنده و اصلاح‌گر به دولت کمک می‌کند
رئیس‌جمهور تاکید کرد: از نقد ناراحت نمی‌شویم. معتقدم که نقد سازنده و اصلاح‌گر به دولت کمک می‌کند.

وی ادامه داد: برای بازنشستگان و کارمندان هم تلاش شده اقداماتی شود که بتوانند در وضعیت تورمی زندگی آنها با فشار کمتری ادامه یابد و تأثیراتی هم داشته است. دولت به مشکلات اقتصادی واقف است و تمام تلاشش کاهش آنهاست.

رئیسی گفت: عدالت شاید بعد از توحید امری باشد که تا این حد در دین ما مورد تأکید قرار نگرفته است. امیرالمومنین(ع) فرمودند مأموریت من اجرای عدالت است؛ اگر عدالت نباشد این جایگاه برای علی (ع) ارزشی ندارد.

رئیس‌جمهور ادامه داد: ما که خاک پای قنبر خادم امام علی(ع) هستیم. برای اجرای عدالت باید تلاش کنیم؛ اولین بودجه ای که تقدیم شد، قرار بر توزیع آن براساس آمایش سرزمینی بود تا ببینیم کدام منطقه برخوردار و کدام منطقه محروم است.

وی تاکید کرد: ظرفیت‌ها در کشور در اختیار بخش‌هایی که کمتر مورد توجه قرار گرفته اند، استفاده شود. امکانات تحصیلی برای مناطق محروم و تأمین آب روستاها و احداث جاده های روستایی اقدام شود. در ابتدای این دولت ۱۰ هزار روستا تنش آبی داشت امروز اعلام می کنم که این تنش آبی در ۵ هزار روستا برطرف شد. نسبت به برق و گازرسانی هم همینطور؛ تعداد روستاهایی که در زمینه فیبر نوری مورد توجه بوده‌اند، بیشتر از مناطق شهری است.

دولت از وعده ایجاد یک میلیون شغل در سال عقب نیست
رئیس‌جمهور درباره اقدامات دولت برای اشتغالزایی گفت: دولت از وعده ایجاد یک میلیون شغل در سال عقب نیست و این کارخانه‌ها و کارگاه‌های احیا شده هم به افزایش اشتغال کمک کرده‌اند.

آیت الله رئیسی افزود: آمار بیکاری به کانال ۷ درصد کاهش پیدا کرده و در برخی استانهای ما قریب به ۸ درصد است؛ نسبت به این قضیه خود را برای ایجاد زمینه اشتغال خصوصا تحصیلکرده‌ها متعهد می‌دانیم. رهبر انقلاب گفتند باید شرکت‌های دانش بنیان به شکل کمّی و کیفی افزایش پیدا کند روزی که دولت را در دست گرفتیم، ۵ هزار شرکت دانش بنیان فعال بود امروز ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان فعال داریم که دو برابر افزایش یافته است.

وی تاکید کرد: زمینه برای اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی فراهم است و به آنها می‌گویم با کمک دانشگاه‌ها و معاونت علمی فناوری رئیس جمهور و پارک‌های علم و فناوری زمینه فعالیت فراهم شده است. صندوقی هم برای اعطای تسهیلات و حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و کارآفرینی فعال کرده ایم تا بتواند از این شرکت‌ها حمایت حقوقی و مالی کند. امیدوارم روزی بیاید که اصلا بیکار در کشور نداشته باشیم.

بنای دولت ایجاد انضباط و مقابله با سوداگری است
رئیسی با بیان اینکه زنجیره تامین، تولید تا مصرف باید کنترل شود، گفت: نمی‌گویم که دولت این کنترل را اعمال کند بلکه اتحادیه‌ها، اصناف و اقشار و مردم می‌توانند حضور پیدا کنند و ایفای نقش کنند. در حوزه مسکن، نظام بخشی به بنگاه‌های معامله مسکن بسیار اهمیت داشت که در دولت سیزدهم و با همکاری خود بنگاه‌ها انجام شد. بنای دولت این است که ضمن ایجاد انضباط، با سوداگری و تخلف برخورد کند؛ البته بخشی به عهده دستگاه قضاست که آنها نیز کمک می‌کنند.

ساختارهای فسادزا را اصلاح می‌کنیم
رئیس‌جمهور با بیان اینکه فساد، عدالت را نقض می‌کند، تاکید کرد: اگر عدالت از جایی رخت بربندد فساد آنجا رخنه می‌کند. از ابتدا اعلام‌کردیم که ساختارهای فسادزا را اصلاح می‌کنیم و در این زمینه اقداماتی انجام دادیم. ایجاد شفافیت را نه در سخن بلکه در عمل رقم زدیم، معتقدیم دولت ما باید دولت عمل و اجرا باشد.

رئیسی تاکید کرد: تراز مالی ۲هزار شرکت را در منظر عمومی قرار دادیم و شفاف اعلام‌ کردیم. صدور مجوزها به نحوی پیش رفت که اکنون قریب به یک میلیون و ۶۰۰ مجوز صادر شده است. بخش قابل توجه بیش از ۹۰ درصد سامانه تجارت اجرا شده است. این سامانه‌ها از فساد جلوگیری خواهد کرد. ابربدهکاران بانکی که قبلا به صورت پنهانی بود را علنی اعلام کردیم. اقدامات انجام شده در این دولت در جهت شفاف‌سازی گام‌های خوبی به شمار می‌رود.

رئیس‌جمهور در آستانه برگزاری نمایشگاه کتاب درباره میزان کتابخانه‌های کشور گفت: کتابخانه‌های که در مناطق غیربرخوردار ایجاد شده بالاست. مثلا مسئولان فرهنگی استان کردستان از دولت متشکرند که کارهایی در این دولت انجام داده مسبوق به سابقه نبوده است.

وی ادامه داد: سال گذشته در زمان برگزاری نمایشگاه کتاب یک میلیون و ۶۰۰ هزار کتاب به روستاها ارسال کردیم امسال هم این کار می‌کنیم.

رئیسی افزود: در جهت افزایش نشاط اجتماعی ۲۵ میلیون نفر در سال گذشته در رویدادهای فرهنگی چون نمایشگاه قرآن، نمایشگاه های فرهنگی، سینماها و ...حضور داشتند. موضوع نشاط اجتماعی یکی از جلوه‌های خوبی است. وقتی ۹ میلیون زائر امام رضا(ع) در یک سال داریم، جلوه ای از روحیه و نشاط مردم است در عین حال مردم مشکل هم دارند و دولت هم خود را موظف می‌داند مسائل مختلف جامعه را حل کند.

رئیس‌جمهور بیان کرد: برای تولید بهتر خودرو و مایحتاج مردمی که به سفر و زیارت می‌روند تلاش می‌کنیم. آمار سفرها جلوه نشاط اجتماعی است دولت برای افزایش نشاط اجتماعی به خصوص برای جوانان باید گامهای بیشتری بردارد.

بیش از ۱۰۰ مدیر ناکارآمد برکنار شدند/دولت خط قرمزی در مقابله با فساد ندارد
آیت‌الله رئیسی گفت: برای اولین بار پس از ۴۵ سال به بازرسی ویژه رئیس‌جمهور برای مبارزه با فساد ماموریت داده شد و که بتواند با اختیارات اصل ۲۷ قانون اساسی عمل کند. قریب به ۱۰۰ نفر از مسئولان که احساس ناکارآمدی نسبت به عملکرد آنها وجود داشت، جابجا شدند. این به غیر از کاری است که دستگاه‌های نظارتی انجام می‌دهند بلکه در نهاد ریاست جمهوری دنبال شده است.

رئیس جمهور با بیان اینکه ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار ارتباط از سوی مردم با مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری برقرار شده است، گفت: امروز دولت خود مدعی است؛ گشت ارشاد مدیران که قول داده است را امروز عملیاتی کرده‌ است. آنها هم حضور پیدا می‌کنند، هم تذکر می‌دهند و در جایی که لازم است افراد را تغییر می‌دهند. دولت خط قرمزی در مقابله با فساد ندارد. من از حزب، گروه خاص و یا جریان خاصی نیستم. دولت ما، ارتباطات ما و مدیران ما از مردم هستند.

حجاب و عفاف هم وظیفه شرعی و هم وظیفه قانونی است
آیت‌الله رئیسی گفت: زنان‌ کشور ما در طول تاریخ نسبت به عفت، حجاب و حجاب پایبند بوده‌اند و این پایبندی همواره زبانزد بوده، اکنون هم این‌ توجه وجود دارد. مساله حجاب و عفاف هم وظیفه شرعی و هم وظیفه قانونی است و قانون در این زمینه صراحت دارد. ممکن است افرادی باشند که نسبت به جهات شرعی آن تقید را نداشته باشند اما در کشور قانون حاکم است و همه باید به آن پایبند باشند و قانون مداری اصلی است که مورد توجه همگان قرار دارد.

دشمن به دنبال حیازدایی از جامعه ماست
رئیس‌جمهور تاکید کرد: معتقدیم دشمن به دنبال حیازدایی از جامعه ماست و مردم اجازه نخواهند داد دشمن به این هدف خود دست یابد. پایبندی زنان و دختران نسبت به عفاف و حجاب ریشه در اعتقادات و باورهای آنان دارد. افرادی با یک برنامه ریزی به دنبال هنجار شکنی هستند ضوابط قانونی در این زمینه روشن است. امروز با فضایی که در جامعه وجود دارد توجه به حیا و عفاف بیش از پیش مورد توجه است. دولت وظیفه قانونی خود را در این زمینه باید انجام دهد.

رئیسی درباره انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: اساس نهادها در کشور ما، رأی مردم است و از افتخارات نظام ماست که همه نهادها با رأی مردم شکل می‌گیرد.

مجلس شورای اسلامی نهاد حساسی برای کشور از نظر قانون گذاری و ریل گذاری توسعه کشور است؛ مجلس قوی، قطعا دولت و قوه اجرای قوی هم به دنبال دارد؛ لذا شکل گیری مجلس دوازدهم بسیار مهم است.

وی تاکید کرد: مردم در انتخابات شرکت کردند اما این حضور خود را تکمیل کنند. مجلس در زمان خودش تشکیل می‌شود و با انسجام و وحدت و با همکاری دولت و مجلس برای خدمت به مردم و رفع مشکلات آنها گام برمی‌دارد. امیدوارم دور دوم انتخابات مجلس با شکوه برگزار شود ممکن است برخی بگویند ما در دور اول شرکت کردیم و رفع تکلیف شده اما من معتقدم باید تکلیف را کامل کرد مثلا تهران نیمی از نمایندگان باقی مانده و ۱۶ کرسی تهران خالی مانده است که باید تکمیل شود.

از وضع زندگی مردم و خواسته‌های جوانان مطلعم
رئیس‌جمهور تاکید کرد: ما به عهدمان با مردم وفاداریم، حتما دولت صادق الوعد بوده و خواهیم بود و حتما دغدغه و نیاز مردم اساس کار دولت است. به دلیل حضور در محافل مختلف اطلاعاتم از وضع زندگی، خواسته‌های جوانان به روز است و همواره خود را به حضور در اجتماعات مردمی محتاج می‌دانم که این یکی از جلوه‌های دولت مردمی است.

آیت الله رئیسی تاکید کرد: با انسجام‌ملی و وحدت می توانیم این راه را ادامه دهیم. همچنان که تاکنون با حضور خود دشمن را مستاصل کرده‌ایم بعد از این هم حتما حضور، شهامت، شجاعت و ایستادگی‌ و مقاومت شما مردم می تواند بیشتر از این ایران اسلامی را بالنده کند و دولت همواره خود را خدمتگزار شما می‌داند.

دیگر خبرها

  • اوکراین از زندانیان به عنوان نیروی جنگی استفاده می‌کند
  • کیومرث هاشمی: در نامه به تاج دغدغه هایم را مطرح کردم
  • انتقاد تند آیت‌الله جوادی آملی از مشکلات اقتصادی کشور: اقتصاد مثل راهپیمایی نیست که سفارش شود و با سفارش حل شود
  • انتقاد تند آیت‌الله جوادی آملی درباره مشکلات اقتصادی کشور: اقتصاد مثل راهپیمایی نیست که سفارش شود و با سفارش حل شود
  • معاون سیاسی استاندار البرز مطرح کرد؛تقویت پشتوانه سیاسی و اجتماعی کشور با مشارکت مردم در انتخابات
  • رئیس‌جمهور در گفت‌وگوی تلویزیونی با مردم: «وعده صادق» اجماع‌ساز بود و همگان آن را ستودند/ ایران قوی می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند/ فقط مذاکره مسائل را حل نمی‌کند/ ساختارهای فسادزا را اصلاح می‌کنیم/ از وضع زندگی مردم و خواسته‌های جوانان مطلعم
  • تا ۱۰ سال آینده مجبوریم پزشک وارد کنیم
  • استوری تند و تیز مدیر روابط عمومی سپاهان علیه رسانه فارسی‌زبان خارج از کشور + عکس
  • دشمن دنبال گرفتن چادر از بانوان است/سنجش کارآمدی هر نظام با امنیت
  • مهم‌ترین اولویت مجلس آینده از نگاه لاهوتی