Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان روستایی را تشریح کرد.
به گزارش روابط عمومی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر، "علی شیرکانی: مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایردر گفت‌و‌گوی مشروح با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره همسان‌سازی حقوق مستمری‌بگیراناین صندوق و اختصاص تسهیلات کرونایی به روستاییان، توضیحاتی ارائه داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


روستاییان بعد از بیمه شدن، تا زمان بازنشستگیباید 15 سال حق بیمه پرداخت‌کنند، در حالی که ممکن است برخی از آن‌ها از سنین بالا (به عنوان مثال 65 سال) بیمه‌پردازیخود را آغاز کرده باشند و قبل از اینکه 15 سالبیمه پردازی شان پر شود، فوت کرده و نمی‌توانستنداز مستمری بازنشستگی بهره‌مند شوند. این قانون در حال حاضر به چه صورت اجرا می‌شود؟همچنان باید 15 سالبیمه پردازی کنند تا بازنشسته شوند؟
آن دسته از افرادی که با سن بالا وارد صندوق بیمه روستاییانو عشایر شدند، بعد از فوتشان به بازماندگان آن‌ها مستمری پرداخت می شود؛ این مبلغ کمکخوبی برای این خانواده‌ها است، هر چند که فشار زیادی بر پایداری صندوق بیمه روستاییانو عشایر ایجاد کرده است.
اما در کل صندوق بیمه روستاییان و عشایر یک صندوق بیمه اجتماعی است،پس باید ساختار‌های اقتصادی و محاسباتی ما بر اساس محاسبات بیمه‌ای باشد. در یک برههاز زمان در صندوق بیمه روستاییان و عشایر سقف سنی را برداشتند و اعلام کردند افرادبا هر سنی می‌توانند وارد صندوق شوند و خود را بیمه کنند.
قانون‌گذار بعد از مدتی این قانون را برداشت و سقف سنی برای ورود بهصندوق بیمه روستاییان و عشایر قرار داد و در حال حاضر سقف سنی ورود روستاییان برایبیمه شدن 50 سالاست. وقتی افراد وارد این صندوق می‌شوند، حداقل باید 15 سال بیمه پردازی داشته باشند تا بتوانند از خدمت بازنشستگیو مستمری بهره‌مند گردند، اما پیش از این افرادی وارد صندوق شدند که بعضاً 70 سال داشتند وتوقع داشتند بدون بیمه‌پردازی، یک سال بعد مستمری خود را دریافت کنند که با هیچ اصولمحاسباتی بیمه‌ای همخوانی نداشت؛ به همین دلیل مجلس شورای اسلامی قانونی را مصوب کردتا افرادی که بالای 50 سالهستند، بیمه نشوند.
وقتی قرار است مستمری پرداخت شود، باید محاسبات بیمه‌ای آن انجام گردد.به عنوان مثال، چه زمانی بازنشسته می‌شوند؟ چه مدت بیمه‌پردازی انجام شده است؟ امیدبه زندگی در چه سنی است؟ این‌ها مولفه‌هایی است که برای بازنشستگی و پرداخت بیمه‌ایمحاسبه می‌شود.
درباره خدمات رفاهی در نظر گرفته شده برای بیمه‌شدگانصندوق توضیح دهید.
صندوق بیمه روستاییان و عشایر 3 خدمت تعهدی اصلی دارد؛ بازنشستگی، فوت و از کارافتادگی.اما این خدمات، از نوع بلندمدت هستند. به همین دلیل، در کنار این خدمات بلندمدت نیازبه ارائه خدمات کوتاه‌‌مدت هم داریم که برنامه‌ریزی‌هایی در این خصوص انجام داده‌ایم.
در این روز‌های کرونایی سعی کردیم در کنار بیمه‌شدگان روستایی باشیمو وام با سود کم و پرداخت آسان به بازنشستگان داشته باشیم، چراکه روستاییان دسترسیکمتری به خدمات بانکی دارند، به همین دلیل وام بانکی به این بیمه‌شدگان دادیم که اصلاًنیاز به حضور در بانک نبوده است. مبلغ این وام بین 3 تا 5 میلیونتومان است که به 15 هزارنفر تخصیص داده شد و پس از تصویب هیات مدیره و تامین اعتبار، به گروه‌های بعدی بیمه‌شدگانهم پرداخت خواهد شد. باز پرداخت وام به این صورت است که اقساط از میزان مستمری افرادکم می‌شود و مبلغ اقساط بر اساس مبلغ وامی است که دریافت کرده‌اند. افرادی که وام 3 میلیونی را دریافت کردند حدود 94 هزار تومان ازمستمری آن‌ها به عنوان قسط کم می‎شود.
همچنین از دیگر خدمات رفاهی در نظر گرفته شده برای بازنشستگان و بیمه‌شدگانصندوق، راه‌اندازی کاروان زیارت اولی‌ها بود. در 2 استان این کاروان راه‌اندازی شد، اما متأسفانه به کرونابرخوردیم و این طرح رها شد. این یک اقدام مشترک بین صندوق بیمه روستاییان و عشایر وآستان قدس رضوی بود. در استان‌های مازندران و هرمزگان این طرح اجرا شد و روستاییانیرا که در 7 سالاخیر یک بار هم به زیارت حرم امام رضا(ع) مشرف نشده‌اند، اعزام کردیم و قرار بود کهاین طرح را در کل کشور اجرا کنیم، اما به کرونا برخوردیم.
پرداخت بخش زیادی از هزینه سفر این افراد برعهده صندوق بود و هزینه اقامتنیز بر عهده آستان قدس رضوی قرار داشت و هماهنگی و همکاری مشترکی را در طول سفر باآستان قدس رضوی داشتیم. این اقدام تأثیرگذاری برای بیمه‌شدگان صندوق بیمه روستاییانو عشایر است. در مدتی که این طرح اجرا شد، توانستیم حدود هزار نفر از بیمه‌شدگان وبازنشستگان صندوق بیمه روستاییان و عشایر از استان مازندران و حدود 400 نفر از استانهرمزگان را به مشهد مقدس اعزام کنیم.
با شیوع ویروس کرونا چه اقداماتی برای روستاییانانجام داده‌اید؟
از همان ابتدای شیوع کرونا سعی کردیم در کنار روستاییان و عشایرباشیم. همزمان با شیوع کرونا، به روستاییان، بسته‌های بهداشتی اهدا کردیم و کمک هزینه‌اینیز برای بیمه‌شدگان مبتلا به ویروس کرونا پرداخت شد. در این مدت سعی کردیم بسته‌هایآموزشی در خصوص ویروس کرونا را در بین خانواده‌های صندوق بیمه روستاییان و عشایر توزیعکنیم. در اسفند ماه که اقلام بهداشتی نایاب شده بود از طریق 1800 کارگزاری فعال صندوق این مشکل را حل کردیمو بسته‌های بهداشتی را خریداری و به کارگزاری‌ها ارسال می‌کردیم تا به دست بیمه‌شدگانبرسد. این اقدام به خصوص در استان‌هایی که در وضعیت قرمز داشتند، انجام شد.
صدور دفترچه درمانی روستاییان و عشایر با سازمانبیمه سلامت است، اما اغلب برای صدور و تمدید دفترچه‌های درمانی هزینه‌ زیادی از روستاییانگرفته می‌شود، هر چند که بیمه سلامت اعلام کرده برای روستاییانی که در دهک 1 تا 3 هستند، صدور این دفترچه رایگان است. در کل برای حلاین موضوع و صدور دفترچه‌های درمانی برای روستاییان چه اقداماتی انجام داده‌اید؟
در روز اولی که قانون‌گذار صندوق بیمه روستاییان و عشایر رابه راه انداخت، خدمات بیمه اجتماعی را در این صندوق و خدمات بیمه درمانی را در وظایفبیمه سلامت قرار داد. زمانی که بیمه سلامت زیر مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعیبود‌، هماهنگی‌ها به راحتی انجام می‌شد، اما در سال‌های اخیر که بیمه سلامت زیر مجموعهوزارت بهداشت شده، این هماهنگی‌ها کمی سخت شده است.
در قانون بودجه امسال اعلام شد افرادی که می‌خواهند از دفترچه بیمه سلامتبهره‌مند شوند، مشمول آزمون وسع هستند؛ اگر جزو دهک 1 تا 3 باشندنیاز به پرداخت هزینه برای صدور دفترچه درمانی نیست، اما اگر خارج از این 3 دهک باشند، باید هزینه پرداخت کنند. دربودجه امسال اعلام شد بیمه‌شدگان روستایی و عشایر نیز مشمول این قانون شده‌اند. رایزنی‌هاییانجام دادیم و مذاکراتی با مجلس شورای اسلامی و وزارت بهداشت داشتیم و امیدواریم درقانون بودجه سال بعد، در این خصوص بازنگری شود.
برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیرانصندوق بیمه روستاییان و عشایر چه اقداماتی را انجام داده‌اید؟
صندوق بیمه روستاییان و عشایر مانند سایر صندوق‌های بیمه‌ایموضوع همسان‌سازی حقوق بازنشستگان را اجرا می‌کند. اقدامات اولیه برای این کار انجامشده تا یک همسان‌سازی خوب و به معنی واقعی را در صندوق ایجاد کنیم و برای افرادی کهدر سطوح مختلف قرار دارند، تفاوتی بین مبلغ مستمری سطوح‌های مشابه آن‌ها نباشد. طرحاولیه این اقدام آماده شده است و در حال دریافت مجوز‌های قانونی هستیم. امیدواریم بتوانیمهرچه زودتر این مجوز‌ها را دریافت کنیم و هر زمان که مجوز اجرای طرح همسان‌سازی دادهشود، ما از تاریخ 1 فروردین99 محاسبات خود راانجام می‌دهیم و معوقات برای بازنشستگان واریز خواهد شد. امیدواریم تا پایان نیمه اولامسال، این همسان‌سازی انجام شود.
قصد داریم در این همسان‌سازی، مثلا دریافتی فردی که 10 سال پیش بازنشستهشده است با فردی که در سال گذشته بازنشسته شده و هر دو در یک سطح حقوق قرار دارند،همسان‌شود. همانطور که می‌دانید صندوق بیمه روستاییان و عشایر 8 سطوح درآمدی دارد و افراد در روز اول انتخابمی‌کنند که می‌خواهند در کدام یک از این سطوح قرار گیرند و بیمه‌پردازی هم بر همینمبنا انجام می‌شود. 15 درصد هر سطح، به‌عنوان حق بیمه در نظر گرفته می‌شود که 5 درصد را بیمه‌پرداز و 10 درصد را دولتپرداخت می‌کند؛ به‌نوعی دو سوم حق بیمه روستاییان را دولت پرداخت کرده و حکم کارفرمارا دارد.
در هر یک از این سطوح که افراد بیمه‌پردازی کرده‌اند، قصد داریم کاریکنیم تا بیمه‌شدگانی که در سال‌های گذشته بازنشسته شده‌اند با بیمه‌شدگانی که در سال‌هایاخیر بازنشسته شده‌اند و هر دو در یک سطح بیمه‌پردازی هستند، یک میزان حقوق را دریافتکنند.
مبلغ مستمری بازنشستگان صندوق کم است. به نظرشما این مبالغ کفاف هزینه‌های بازنشستگان را می‌دهد؟
بر اساس اصول بیمه ای، میزان مستمری که صندوق های بازنشستگیپرداخت می کنند باید با میزان حق بیمه ای که دریافت کرده اند و سنوات بیمه پردازی متناسبباشد؛ اگر این تناسب وجود نداشته باشد و مستمری بیش از حق بیمه دریافتی باشد، پایداریصندوق به خطر خواهد افتاد. علاوه بر این، صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان وعشایر یک میکروپنشن یا صندوق خرد بازنشستگی است و مستمری‌ای که می پردازد، یک کمک هزینهاست. هنگامی که این مبلغ مستمری را با میزان حق بیمه‌ای که از بیمه‌شدگان دریافت می‌کنیممقایسه کنیم، متوجه می‌شویم که بیش از آنچه پرداخت کرده‌اند، دریافت می‌کنند. امسالبرای حق بیمه سطح یک که حدود 550 هزارتومان است از هر روستایی تنها 27 هزارتومان در ماه گرفته می‌شود؛ حق بیمه صندوق در سطح 8 بیمه‌پردازی هم فقط 70 هزار تومان است.به عبارت بهتر، اگر یک فرد روستایی 14 سالبیمه‌پردازی کرده و بعد از آن 19 سالمستمری دریافت می‌کند، به نرخ روز اگر محاسبه کنیم، 18 برابر حق بیمه‌ای که پرداخت کرده از صندوق مستمری گرفتهاست.
علاوه بر این، ذات روستا با ذات شهر متفاوت است؛ در شهر وقتی یک کارمندبازنشسته می‌شود، دیگر نمی‌تواند کاری انجام دهد و فقط باید با حقوق بازنشستگی خودامرار معاش کند، اما در روستا این‌طور نیست. در صندوق روستاییان و عشایر، ملاک بیمهشدن شغل افراد نیست و افراد عموما حتی پس از بازنشستگی نیز به فعالیت خود ادامه می‌دهند.یک روستایی پس از بازنشستگی، زمین کشاورزی خود را از دست نمی‌دهد و می‌تواند فعالیتخود را بر روی زمین خود ادامه دهد و هیچ کس هم نمی‌گوید دیگر اجازه کار در مزرعه خودرا ندارد. صندوق بیمه روستاییان و عشایر از روستاییانی که سنشان بالا رفته و دیگر مانندگذشته نمی‌توانند بر روی زمین‌های کشاورزی خود کار کنند حمایت می‌کند و مبلغی را بهعنوان مستمری پرداخت می‌کند. این مستمری یک کمک هزینه برای روستاییان است و وقتی اینرقم در کنار سایر درآمد‌های‌های روستاییان قرار می‌گیرد، در افزایش کیفیت زندگی‌شانکمک زیادی خواهد بود.
وضعیت اداره شرکت‌های تابعه صندوق بیمه روستاییانو عشایر به چه صورت است؟ درباره بورسی شدن شرکت‌هایی صندوق توضیح دهید.
صندوق بیمه روستاییان و عشایر مانند سایر صندوق‌های بیمه‌ایشرکت‌داری نمی‌کند. این صندوق کلا در 3 شرکتمالکیت دارد که دو شرکت ماموریتی هستند و یک شرکت بورسی است و 50 درصد در این شرکتسهام داریم. نزدیک به 95 درصدپورتفوی ما بورسی است، به این معنا که 95 درصدکل سرمایه‌گذاری‌های صندوق بیمه روستاییان و عشایر کاملاً شفاف و مشخص است. هدف‌گذاریما این بوده که به سمت شرکت‌داری نرویم و در کل فقط سهام داری کنیم. ترجیحا سهام خردو زیر 5 درصد را خریداریمی‌کنیم تا سیت مدیریتی نداشته باشد و سود خوبی به ما دهد تا بتوانیم در جهت منافعروستاییان و عشایر سبدگردانی خوبی داشته باشیم.
چقدر از درآمد حاصل از این سرمایه گذاری‌ها رابرای بازنشستگان هزینه می‌کنید؟
درآمد حاصل از سرمایه گذاری‌ها، متعقل به صندوق و این صندوقهم متعلق به روستاییان و عشایر است. در صندوق‌های بیمه اجتماعی، افراد مالک سابقه خودهستند؛ با این وجود سعی کردیم از محل سود این سرمایه‌گذاری‌ها کمک هزینه خاص و ویژه‌ایبرای بیمه‌شده‌ها در نظر بگیریم و مثلا بخشی از هزینه‌هایی که بابت شیوع ویروس کرونامتحمل شده‌اند را جبران کنیم. خوشبختانه به دلیل اصلاح نظام سرمایه گذاری صندوق، بازدهخوبی از سرمایه گذاری ها گرفته ایم و ارزش روز پرتفوی صندوق حدودا 9 برابر شده است.
صندوق بیمه روستاییان و عشایر در طرح‌های روستاییو اشتغال روستاییان سرمایه‌گذاری داشته است؟
خیر. یکی از خطوط قرمز صندوق بیمه روستاییان و عشایر"بنگاه داری" است. ما به کار‌های غیرتخصصی ورود نمی‌کنیم، چراکه می‌خواهیمیک صندوق بیمه‌ای پایدار داشته باشیم. فعالیت‌هایی را انجام نمی‌دهیم که بعد از آنبه ما بگویند مثلا چرا در طرح آبرسانی که تخصص صندوق نبوده است، ورود کردید؟ ورود بهچنین طرح‌هایی خط قرمز ما بوده و زمینه بنگاهداری را فراهم می‌کند، به همین منظور ازچنین فعالیت‌هایی دوری کرده‌ایم؛ اما در کنار سرمایه‌گذاری‌هایی که خود افراد انجاممی‌دهند ما حمایت‌های بیمه‌ای از آن‌ها می‌کنیم.
باتوجه به اینکه تعداد بیمه‌شدگان شما افزایشیافته و این نشانگر مهاجرت معکوس روستاییان است. آماری از روستاییان دارید؟
اگر نگاهی به آمار‌های موجود کنیم، در سال 96 تعداد تقاضایانتقال سابقه از سازمان تأمین اجتماعی به صندوق بیمه روستاییان و عشایر زیر 100 بوده است، امادر سال 98 تعداداین تقاضا بیش از 2 هزارپرونده شده که نشانگر مهاجرت از شهر به روستا است و می‌تواند به‌نوعی نشاندهنده مهاجرتمعکوس باشد. در حال حاضر جمعیت روستاییان کشور حدود 20 میلیون نفر برآورد می‌شود.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: صندوق بیمه روستاییان و عشایر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان همسان سازی حقوق بازنشستگان سرمایه گذاری ها برای روستاییان ویروس کرونا بیمه پردازی انجام داده بیمه سلامت بیمه شدگان کمک هزینه برای بیمه سعی کردیم بیمه ای حق بیمه شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۵۰۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر مهم مدیرعامل تامین‌اجتماعی برای بازنشستگان/ میزان دقیق افزایش حقوق مستمری‌بگیران اعلام شد

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی کف و سقف حقوق سال ۱۴۰۳ بازنشستگان و مستمری‌بگیران را اعلام کرد.

میرهاشم موسوی درخصوص افزایش حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران در سال جاری اظهار کرد: به موجب قانون مصوب، دستمزد حداقلی‌بگیران با افزایش ۳۵ درصدی و همچنین سایر سطوح درآمدی با افزایش ۲۲ درصد + ۶۹۰ هزار تومان همراه است که از فروردین ماه اعمال، اما از اردیبهشت‌ماه پرداخت خواهد شد.

وی درخصوص زمان پرداخت معوقات ناشی از افزایش حقوق نیز اعلام کرد که سعی می‌شود معوقات در خردادماه پرداخت شود.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در خصوص کف و سقف حقوق بازنشستگان با افزایش‌های صورت گرفته توضیح داد: کف حقوق یک فرد دارای همسر و یک فرزند تحت پوشش، ۱۰ میلیون و ۹۰ هزار تومان است و سقف آن نیز ۷ برابر حداقل دستمزد است.

موسوی همچنین درباره میزان افزایش «حق عائله‌مندی و اولاد» نیز گفت: حق عائله‌مندی نیز با این افزایش جدید بیش از ۱۰۰ درصد در سال جاری رشد داشته و حق اولاد نیز با رشدی بالغ بر ۵۰ درصد همراه بوده است.

وی در پاسخ به اینکه نگرانی‌هایی در خصوص تحت تاثیر قرار گرفتن اجرای همسان‌سازی حقوق‌ها با افزایش ۳۵ درصدی حقوق‌ها در سال جاری عنوان می‌شود، گفت: همسان‌سازی به افزایش حقوق سالانه ارتباطی ندارد و از آنجایی که هنوز برنامه هفتم ابلاغ نشده است، بعد از ابلاغ، آنچه که به موجب قانون به ما تکلیف شود، با تامین منابع به قانون عمل می‌کنیم.

منبع: خبرآنلاین

tags # بازنشستگان سایر اخبار اگر این گنج پیدا شود همه مردم جهان تا زانو در طلا فرو می‌روند؛ ۹۹ درصد طلای زمین اینجاست! (تصاویر) مارخور؛ «بز» پاکستانی معروف به «پیرمرد کوهستان» که تُف‌اش ارزش طلا دارد! داستان تکاملِ موجودی به نام «پدر»؛ حیوان‌ها پدر ندارند! (ویدئو) عجیب اما واقعی؛ صدای واقعی بیگ بنگ را بشنوید!

دیگر خبرها

  • خبر مهم مدیرعامل تامین‌اجتماعی برای بازنشستگان/ میزان دقیق افزایش حقوق مستمری‌بگیران اعلام شد
  • خبر جدید یک نماینده درباره همسان‌سازی حقوق بازنشستگان/ افزایش ۹۰ درصدی حقوق بازنشستگان چه زمانی اعمال می‌شود؟
  • ثبت‌نام ۳۴ هزار نفر در طرح بیمه رایگان مادران غیرشاغل مناطق روستایی و عشایری
  • اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری از خردادماه
  • نظر مجلس درباره اعتراض بازنشستگان تامین اجتماعی به مصوبه افزایش حقوق؛ همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری از خرداد
  • ورود دوباره مجلس به موضوع افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
  • اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در سال جاری
  • یک اتفاق جدید درباره افزایش حقوق بازنشستگان / تکلیف همسان‌سازی حقوق بازنشستگان چه شد؟
  • همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری از خردادماه سال جاری
  • صدور فیش‌های حقوقی جدید بازنشستگان +جزئیات میزان افزایش