Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - آلودگی هوا و افزایش غلظت ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون در پاییز و زمستان امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا خطرناک‌تر از هر زمان دیگری است و بنا به گفته معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست، شیوع این ویروس سال سختی را برای مدیریت آلودگی هوا رقم زده است.
مسعود تجریشی در گفت‌وگو با پانا درباره آلودگی هوا و تاثیر آن بر شیوع کرونا اظهار کرد: «امسال درباره آلودگی هوا با شرایط ویژه‌ای روبرو هستیم و دلیل آن هم شیوع ویروس کرونا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به شیوع این بیماری تمهیداتی برای تسهیل تردد خودروها در نظر گرفته شده است و نمی‌توانیم الگوهای ترافیکی فعلی را که با موافقت ستاد ملی کرونا است و محدودیت‌هایی که وجود دارد، دست بزنیم.»
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: «یکی از دغدغه‌هایی که هر ساله در موضوع کاهش آلودگی هوا وجود دارد، تردد خودروهای شخصی در نیمه دوم سال است اما امسال با توجه به شیوع بیماری کرونا و ظرفیتی که در حمل و نقل عمومی وجود دارد، نمی‌توان به این ناوگان فشار آورد چون هم‌اکنون نه می‌توان اتوبوس جدیدی به ناوگان حمل و نقل عمومی اضافه کرد و نه ناوگان فرسوده را نوسازی کرد ضمن اینکه فاصله‌گذاری اجتماعی نیز از بین می‌رود در حالی که یکی از اصول مقابله با این بیماری رعایت اصل فاصله‌گذاری است.»
تدوین پروتکلی برای پیشگیری از آلودگی هوا
وی با تاکید بر اینکه برای مقابله با آلودگی هوا باید بر روی منابع دیگری غیر از خودروها متمرکز شد، گفت: « اخیرا رئیس سازمان محیط زیست هم نامه‌ای به ستاد مقابله با کرونا نوشت که در آن به موضوع اهمیت کاهش ذرات معلق در هوا و ارتباط آن با شیوع کرونا و افزایش مرگ و میر هشدار داد. از طرفی درحال تدوین پروتکلی برای پیشگیری از آلودگی هوا با همکاری وزارت کشور هستیم تا با همکاری دستگاه‌ها شرایطی ایجاد کرد که از شدت آلودگی کاسته شود.»
تجریشی خاطرنشان کرد: «امسال با توجه به شرایط ویژه‌ای که پیش آمده، موضوع آلودگی هوا را از مسیر ستاد مقابله با کرونا و کمیته اجتماعی این ستاد موضوعات را پیگیری می‌کنیم و بر این اساس 7 تا 8 اقدام از جمله نسوزاندن مازوت در صنایع، منع تردد کامیون‌های دیزلی، داشتن معاینه فنی خودروها و توقف فعالیت‌های عمرانی که نقش زیادی در آلودگی هوا دارند را مشخص و به ستاد مقابله با کرونا پیشنهاد کرده‌ایم تا با مکاتباتی که انجام می‌شود، عملیاتی شوند.»
وی با اشاره به سوخت مازوت در نیروگاه‌ها گفت: «یکی از مواردی که به آلودگی هوا در نیمه دوم سال دامن می‌زند، استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه‌ها است که برای امسال تصمیم گرفتیم، استفاده از مازوت را در نیروگاه‌هایی که نزدیک مناطق مسکونی هستند ممنوع کنیم.»
تجریشی همچنین معاینه فنی خودروها، منع تردد خودروهای دیزلی فاقد معاینه فنی و خودروهای دودزا، جلوگیری از درجا زدن خودروها در پایانه‌های حمل و نقل و نصب فیلتر دوده بر روی خودروهایی با سن بالای 15 سال را از دیگر مواردی دانست که در کاهش آلودگی هوا موثر است.
ضرورت مدیریت مصرف سوخت خانگی
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه با اشاره به ضرورت مدیریت مصرف سوخت در منازل مسکونی نیز گفت: «در بسیاری از کلانشهرهای کشور از جمله تهران که جمعیت زیادی در آن ساکن هستند، شاهدیم که گاز را درست مصرف نمی‌کنند و الگوی مصرفی در فصول سرد سال، صحیح نیست. این مساله باعث می‌شود حجم زیادی از سوخت هدر برود و انرژی بیش از نیاز مصرف شود.»
بر اساس اعلام سازمان محیط زیست، جدیدترین تحقیقات نشان داده ارتباط مستقیمی میان آلودگی هوا و شیوع ویروس کرونا وجود دارد، طبق مطالعاتی که در دنیا انجام شد نشان می‌دهد که هر یک واحد افزایش ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون در هوا بین 8 تا 15 درصد مرگ و میر ناشی از کووید 19 را افزایش می‌دهد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: سازمان محیط زیست آلودگی هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۸۴۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال مجموعه آرادکوه نیازمند عزم جدی متولیان امور است

رضا محمدی اظهار کرد: حدود ۷۰ سال است که زباله‌ها در مجموعه آرادکوه دفع می‌شود و انتقال این مجموعه به همین راحتی نیست.

وی ادامه داد: منابع طبیعی با همکاری محیط زیست باید زمین مورد نیاز را در اختیار شهرداری قرار دهند تا اقدامات برای انتقال این مجموعه صورت بگیرد.

مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تهران تاکید کرد: شهرداری تهران نیز موافق جابجایی این مجموعه است، اما هنوز زمینی برای انتقال آرادکوه به شهرداری تحویل داده نشده است.

محمدی با اشاره به خرید دستگاه زباله سوز ۶ هزار تُنی افزود: در صورت راه اندازی این دستگاه زباله سوز مشکلات محیط زیستی آرادکوه تا حدودی برطرف می‌شود و شهرداری تهران تلاش دارد هر چه زودتر این دستگاه زباله سوز را راه‌اندازی کند.

تاکید سازمان محیط زیست بر جابجایی بازیافت آرادکوه

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست روز گذشته با تاکید بر اینکه نظر این سازمان در بحث مجتمع پردازش و بازیافت زباله آرادکوه جابجایی آن است، گفت: رودخانه پسماند جنوب تهران در حال تخلیه است چرا که منابع آب و خاک را با مشکل مواجه می‌کرد.

علی سلاجقه افزود: در منطقه آرادکوه پیش از این اقدامات خوبی انجام گرفته است، اما نظر سازمان حفاظت محیط زیست جابجایی آن است. شهرداری تهران نیز استفاده از ظرفیت دانش‌بنیان‌ها برای حل مساله آرادکوه را مطرح کرده است و این موضوع در قالب کارگروه ملی مدیریت پسماند و به منظور تولید سوخت کارخانه‌های صنعت سیمان در دست پیگیری است.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: همچنین اقداماتی در جهت مکلف شدن صنایع منطقه جنوب تهران به انجام وظایف زیست‌محیطی در دست انجام است.

 مجتمع پردازش و بازیافت زباله «آرادکوه» حدود ۷۰ سال پیش در مساحتی یک هزار و ۴۰۰ هکتاری در ابتدای جاده قدیم تهران برای دفع زباله‌های پایتخت راه اندازی شد.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • انتقال ۱۰۰ واحد ضایعاتی مجوزدار به شهرک صنعتی خیرآباد
  • هشت شکارچی متخلف حیات وحش گچساران دستگیر شدند
  • سازمان محیط زیست عزم خود را برای تحقق شعار سال جزم کرده است
  • رهاسازی پسماند‌های بیمارستانی باعث آلودگی زمین‌های کشاورزی می‌شود+ فیلم
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: رهاسازی چاه‌های نفت آب و خاک خوزستان را آلوده می‌کند
  • اهداف فولاد مبارکه در زمینه کاهش حوادث بسیار متعالی است
  • انتقال مجموعه آرادکوه نیازمند عزم جدی متولیان امور است
  • کاهش ۳۰ درصدی شمار پرندگان مهاجر
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در همدان و آلودگی محیط زیست