Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر حسن مرادی، در گفتگو با «الف» افزود: دولت با بهره گیری از شرکت های داخلی، متخصصان بومی و توانمندسازی پالایشگاه ها می تواند ظرفیت های نهفته درون جامعه را شکوفا کرده و اثرات تحریم را در اقتصاد کشور کاهش دهد.

وی ادامه داد: ظرفیت های عظیمی در کشور وجود دارد از جمله تبدیل انرژی گاز و سوخت مازوت به برق، که این مسئله در بخش صادرات انرژی بخصوص کشورهای همسایه تاثیرگذار است زیرا علاوه بر این که اشتغال در ایران افزیش می یاید جایگزین خوبی هم برای صادرات نفت خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مرادی با اشاره به مشتریان سنتی نفت ایران در عرصه جهانی تصریح کرد: تغییر دولت در آمریکا برخی از معادلات منطقه ای و جهانی را تغییر خواهد داد و برنامه هایی که «دونالد ترامپ» در دوران ریاست جمهوری خود اجرایی کرده بود به هم می ریزد. شاید ما نتوانیم خوشبینی قاطعی در خصوص تصمیمات تعیین کننده قدرت های غربی در خصوص ایران داشته باشیم اما امیدواری برای بهبود شرایط بازار در چشم انداز آینده وجود دارد.

وی همچنین گفت: ایران شرط بازگشت و اجرای مفاد توافقنامه «برجام» را به لغو تمام تحریم های آمریکا منوط کرده است بنابراین اگر کشورهای عضو توافقنامه شرایط حاکم بر مناسبات با ایران را بهبود بخشند امیدواری برای بازگشت به بازار نفت وجود دارد. البته با توجه به حق ایران در سهم خواهی از بازار جهانی نفت، سایر اعضای «اوپک» نقش مهمی برای بازیابی این جایگاه برعهده دارند.

مرادی در خصوص چگونگی همکاری ایران با کشورهای منطقه و جهان توضیح داد: دیپلماسی ما باید چند وجهی باشد و کشورهای جایگزین منطقه ای و جهانی برای همکاری داشته باشیم. برای مثال اگر رابطه ما با کره جنوبی قطع شد باید از ظرفیت سایر کشورهای جنوب شرق آسیا مثل مالزی، اندونزی، ویتنام و... برای مبادلات تجاری بخصوص در زمینه نفت و انرژی استفاده کرد. باید بدون نگرانی از تحریم های آمریکا از این ظرفیت های نهفته استفاده کنیم و در یک بازی برد-برد مشارکت داشته باشیم. ضمناً این نکته را در نظر داشته باشیم که اگر فروش نفت خام در چنین شرایطی منطقی نیست اما گاهی اوقات این کار اجتناب ناپذیر است وقتی بهره وری پالایشگاه های ما پایین و یا ظرفیت تولیدات آنها کم باشد راهی جز عرضه نفت خام نداریم. ولی باید تلاش کنیم صادرات مواد خام را کاهش دهیم و در بخش های مختلف نفت، گاز و صنایع پتروشیمی به سمت محصولات فرآوری شده برویم.

استاد دانشگاه تهران با اشاره به صلح آمیز بودن ناوگان دریایی خلیج فارس خاطرنشان کرد: ایران قدرت اول منطقه است که هیچ کدام از کشورهای همسایه توان برابری با آن را ندارند و صرف نظر از مداخلات کشورهای بیگانه می تواند امنیت خلیج فارس را حفظ کند. بنابراین باید به همسایگان خود این اطمینان را بدهیم که ماموریتی جز حمایت از آنها و ایجاد صلح آرامش نداریم و به هیچ وجه دنبال ماجراجویی نیستیم ولی اگر سایر کشورها با تجاوز از حدود خود به دنبال ماجراجویی در منطقه باشند قطعاً با آنها برخورد خواهد شد.

به اعتقاد دکتر مرادی، بیماری «کرونا» بر تحولات جهانی، صنایع و حمل و نقل دریایی تاثیر زیادی گذاشته است. بنابراین پیش بینی وضعیت آینده بستگی به چگونگی  کنترل و سرعت درمان  این بیماری دارد و تا زمانی که در جوامع جهانی مهار نشود نمی توان دورنمای دقیقی از بازار نفت انتظار داشت ولی با گسترده تر شدن دیپلماسی ایران این امیدواری وجود دارد که همکاری های اقتصادی گسترده ای را در منطقه و خلیج فارس شاهد باشیم.


 

منبع: الف

کلیدواژه: داشته باشیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۳۳۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدامات رژیم صهیونیستی امنیت کل منطقه را به خطر انداخته است

به گزارش خبرگزاری مهر، امیر دریادار سیدمحمود موسوی معاون عملیات ارتش در آیین اختتامیه تمرین پاسگاه فرماندهی مرکب صیاد «حلقه امنیتی ۲۰۲۴» با شعار «امنیت برای همه»، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس و به‌ویژه شهیدان عالی‌قدر ارتش، با بیان اینکه لازمه استقلال، پیشرفت، توسعه و رفاه هر ملت و کشوری وجود امنیت پایدار است، اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین وظایفی که بر عهده نیروهای مسلح هر کشوری است، تأمین همین امنیت پایدار در راستای توسعه منافع آن کشور در سطح منطقه و جهان است.

امیر دریادار موسوی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با بهره‌گیری از همه منابع خود علاوه بر تأمین امنیت ایران، در راستای تأمین امنیت منطقه و حتی جهان در تلاش است.

معاون عملیات ارتش با بیان اینکه دین اسلام همواره بر صلح، آرامش و گفتمان تأکید می‌کند، گفت: دین اسلام علی‌رغم تأکیدات بسیارش بر روی پرهیز از نزاع و درگیری، مسلمان را به دفاع و مقابله با هرگونه تهدیدی ملزم می‌کند.

وی با بیان اینکه اگر در منطقه ناامنی ایجاد شود، همه کشورهای آن منطقه آسیب خواهند دید، افزود: اگر همه دولت‌ها و ملت‌ها بر این باور باشند، اقدامات وحشیانه رژیم صهیونیستی در غزه را نمی‌توان پذیرفت؛ چراکه اقدامات این رژیم جعلی امنیت کل منطقه را به خطر انداخته است.

دریادار موسوی عنوان کرد: با نگاهی به سالیان گذشته درمی‌یابیم که یکی از نقشه‌ها و توطئه‌هایی که کشورهای استکباری برای ایجاد ناامنی در سطح منطقه، مناطق مورد نظر و ایجاد اختلاف، نزاع، درگیری و مشغول کردن کشورهای منطقه، شکل‌دهی، سازماندهی و آموزش گروه‌های تروریستی بوده است که شاهد اقدامات غیرانسانی و جنایات آنان در کشورهایی همچون سوریه، عراق، افغانستان و سایر کشورها بودیم.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی با استناد به آموخته‌های دینی و فرهنگ غنی خود برای مقابله با پدیده شوم تروریسم و برای کمک به ایجاد صلح و امنیت پایدار در سطح منطقه به میدان مبارزه آمد، تصریح کرد: خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته توسط جمهوری اسلامی ایران و همکاری برخی از کشورهای منطقه، خطر تروریسم پایان یافته است؛ اما همچنان ریشه‌های اختلاف برای شعله‌ور شدن اتفاقات تروریستی در سطح منطقه وجود دارد.

معاون عملیات ارتش تأکید کرد: برای ریشه‌کن کردن این پدیده شوم، نیاز به همکاری، تعامل و وحدت همه طرف‌هاست تا بتوانیم با بهره‌گیری از همه ظرفیت‌ها و امکانات، به مقابله با پدیده افراط‌گرایی که حاصل سیاست‌های دشمنانه کشورهای استکباری است، بپردازیم.

امیر موسوی با اشاره به تمرینات انجام‌شده در رزمایش‌های مرکب بین کشورهای ایران، بلاروس، آذربایجان، تاجیکستان، قزاقستان و قرقیزستان گفت: از کشورهای حاضر در این تمرین مشترک کمال تشکر و قدردانی را دارم؛ اما این قدم، جزو گام‌های نخستین برای شکل‌گیری تعامل و ایجاد کارگروه‌های مشترک در راستای مبارزه با پدیده تروریسم در منطقه است.

معاون عملیات آجا ادامه داد: ما باید بتوانیم با اجرای این تمرینات، به یک فرهنگ و زبان مشترک برای مقابله با پدیده تروریسم برسیم و امیدواریم این تمرین آغازی برای کسب آمادگی در راستای اجرای رزمایش‌های واقعی باشد.

وی با بیان اینکه در تمرین‌های مربوط به رزمایش مرکب، سعی شده است تا از تجارب و نظرات حاضرین در این تمرین نهایت استفاده شود، یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران آمادگی توسعه تعاملات و همکاری‌های نظامی را با کشورهای دوست و برادر منطقه دارد.

دریادار موسوی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم که تمریناتی از این قبیل در برنامه‌های کشورها، به صورت سالیانه و یا دوسالانه ثبت شوند تا بتوانیم در یک برنامه‌ریزی منظم و هدفمند، به اجرای این تمرینات مشترک پرداخته و به آمادگی‌ها و هماهنگی‌های لازم جهت اقدامات مشترک برسیم.

کد خبر 6098252 هادی رضایی

دیگر خبرها

  • نباید در فرآیند مهاجرت مردم به روستا خلل وارد کنیم
  • تسلط چین بر فناوری‌های پاک/ اروپا و آمریکا از انحصار بازار نگرانند
  • تسلط چین بر بازار فناوری‌های پاک/ نگرانی‌های اروپا و آمریکا از انحصار بازار
  • تجلیل از چهل سال خدمات علمی و فرهنگی استاد دانشگاه تهران
  • رایزنی گروسی و امیر عبداللهیان در تهران
  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • آمادگی استان قزوین برای سرمایه گذاری‌های خارجی
  • اقدامات رژیم صهیونیستی امنیت کل منطقه را به خطر انداخته است
  • استاد مرموز در دانشگاه معروف تهران؛ ترک تحصیل دانشجویان در مقطع دکترا/ «استاد ایمیل زد و فرصت مطالعاتی را از بین برد»
  • صنعت نوشت‌افزار ایران در بازار جهانی کجا ایستاده است؟