Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-08@23:23:52 GMT

10 نکته طلایی برای نوشتن قولنامه

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۲۲۹۳۷

10 نکته طلایی برای نوشتن قولنامه

همیشه در هنگام خریدوفروش خودروهای دست‌دوم یا صفر، نکات و جزئیاتی وجود دارد که معمولاً خریداران به آن توجه کافی ندارند. چه خریدار خودرو باشید و چه فروشنده آن، باید نکاتی را درباره نحوه نوشتن قولنامه خودرو بدانید.

برخلاف تصور بسیاری از افراد، حتی قولنامه ماشین یک‌صفحه‌ای که به‌صورت دستی روی یک ‌تکه کاغذ نوشته می‌شود، وقتی طرفین قرارداد آن را امضا کنند، قانونی است و بر اساس شرایط و بندهایی که در آن قید شده است، می‌توانید طبق قرارداد عمل یا آن را فسخ کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس قولنامه را باید دقیق بنویسید؛ حتی اگر طرف دیگر معامله، از دوستان یا آشنایان شما باشند.

درواقع از آنجایی که مراحل اداری نقل‌و انتقال خودرو مدتی طول می‌کشد، خریدار و فروشنده قراردادی بنام مبایعه‌نامه خودرو یا همان قولنامه تنظیم می‌کنند تا طرفین معامله خودرو، بر انجام دادن تعهدات‌شان، باقی بمانند. اگر تاکنون تجربه‌ای در این زمینه نداشته‌اید و یا این کار را به صورت مبتدیانه انجام می‌دادید، مطالعه این 10 نکته می‌تواند برای معامله بعدی شما بسیار راهگشا باشد.

 مشخصات کامل خریدار و فروشنده

 در هنگام نوشتن مبایعه‌نامه، اطلاعات شناسایی خریدار و فروشنده براساس مدارک شناسایی آنها باید قید شود. همچنین ذکر آدرس و شماره تلفن دو طرف نیز الزامی است.

 مشخصات دقیق خودرو

مشخصات دقیق خودروی مورد معامله باید در مبایعه‌نامه ذکر شود از جمله نام خودرو، سال ساخت خودرو، شماره پلاک خودرو، شماره شاسی و شماره موتور. توجه داشته باشید که این مشخصات را فقط از روی سند مالکیت خودرو (برگ سبز نیروی انتظامی) باید یادداشت کنید.

 قیمت توافق‌شده

قیمت تمام‌شده خودرو باید در مبایعه‌نامه مشخص باشد. در این بخش اگر قرار است بخشی از مبلغ خودرو، در پایان معامله پرداخت شود باید مبلغ پیش‌پرداخت و مبلغ الباقی قیمت خودرو را ذکر کنید و حتی نحوه پرداخت و زمان پرداخت آن را هم شرح دهید. حتی اگر قرار است چک بین طرفین معامله ردوبدل شود، باید مبالغ چک، شماره چک، تعداد چک، نام و کد شعبه بانک صادرکننده چک و ... را نیز با تمام جزییات، ذکر کنید. یادتان باشد گاهی نیز محصول موردنظر به روش وام خودرو بدون ضامن خریداری شده است.

 نحوه تحویل خودرو

نحوه تحویل خودرو به خریدار باید در مبایعه‌نامه خودرو، درج شود. اگر خودرو قرار است با شرایط خاصی به خریدار تحویل شود، باید آن شرایط را شفاف توضیح دهید. فراموش نکنید فروشنده خودرو باید تمام نواقص خودرو (مانند رنگ‌شدگی، تعویض قطعات بدنه، تصادف و ...) را یک‌به‌یک در متن قولنامه خودرو توضیح دهد. این قسمت، یکی از حساس‌ترین کارهایی است که هم خریدار و هم فروشنده باید حسابی مراقب آن باشند. بهترین اقدام برای جلوگیری از بروز این مشکل استفاده از خدمات مرکز کارشناسی خودرو است.

 زمان تنظیم پلاک

زمان مراجعه برای انجام تعویض پلاک، باید در متن قولنامه ذکر شده باشد. همچنین باید ذکر شود که در صورت عدم مراجعه یکی از طرفین، چه تبعاتی وجود دارد. در این بخش حتما خریدار خودرو در متن مبایعه‌نامه باید قید کند که اگر اصالت خودرو توسط پلیس (در مراکز تعویض پلاک) تأیید نشد، معامله فسخ می‌شود.

 تعیین تکلیف جریمه

خریدار خودرو در متن مبایعه‌نامه باید قید کند که مسئولیت تمامی تخلفات رانندگی، جرائم کیفری و قضایی و مالیات یا عوارض پرداخت‌نشده خودرو تا قبل از زمان تحویل خودرو، برعهده فروشنده است. همچنین فروشنده باید برگه استعلام عدم خلافی را ضمیمه قولنامه خودرو کند.

 الزام تنظیم سند

خریدار خودرو، باید در متن قولنامه خودرو قید کند که پس از پرداخت کامل هزینه خودرو، فروشنده موظف به انتقال سند بنام خریدار است.

 نگارش قولنامه

متن مبایعه‌نامه نباید خط‌خوردگی داشته باشد چراکه خط‌خوردگی، اعتبار مبایعه‌نامه را از بین می‌برد؛ بنابراین در صورت بروز خط‌خوردگی حتماً باید با اضافه کردن یادداشتی کوتاه، اولاً توضیح دهید که این خط‌خوردگی، قبل از امضای طرفین به وجود آمده. دوما باید این توضیحات، هم توسط خریدار و هم توسط فروشنده، امضا شود. پس از امضای خریدار و فروشنده، بهتر است دو شاهد دیگر نیز مبایعه‌نامه را امضا کنند؛ یک شاهد از طرف خریدار و یک شاهد از طرف فروشنده.

 رد و بدل کردن قولنامه

پس از پایان تنظیم قولنامه خودرو، نسخه اصلی قولنامه باید تحویل خریدار و نسخه کپی قولنامه باید تحویل فروشنده شود. طبق متن مبایعه‌نامه خودرو، هردو نسخه اصل و کپی، ارزش قانونی یکسانی دارند.

10  تعیین جریمه

برای الزام طرفین معامله خودرو، خریدار و فروشنده می‌توانند مبلغی را به‌عنوان «جریمه تأخیر در تعهد» را در قولنامه خودرو ذکر کنند تا در صورت عدم مراجعه یکی از طرفین در زمان انتقال سند، طرف دیگر بتواند ادعای جبران خسارت کند. این جریمه را معمولاً به‌صورت روزانه، تعریف می‌کنند؛ مثلاً در ازای هرروز تأخیر در مراجعه، مقصر باید 100 هزار تومان را به طرف دیگر، بپردازد.

 

انتهای رپرتاژ آگهی/

منبع: تابناک

کلیدواژه: المپیک 2020 توکیو ارشا اقدسی محمدرضا گرایی محمدهادی ساروی حسن یزدانی قولنامه مبایعه نامه معامله خودرو مرکز کارشناسی خودرو وام خودرو رپرتاژ آگهی المپیک 2020 توکیو ارشا اقدسی محمدرضا گرایی محمدهادی ساروی حسن یزدانی خریدار و فروشنده قولنامه خودرو خریدار خودرو نامه خودرو خط خوردگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۲۲۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری کلاه‌بردار اینترنتی خریدار احشام در کرمانشاه

سرهنگ علی عباسی کسانی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با مراجعه یکی از شهروندان به مأموران انتظامی سنقر و کلیایی مبنی بر اینکه در بازار احشام این شهرستان مشغول فروش احشام بوده و شخصی با مراجعه به وی و نمایش رسید بانکی ۲ رأس گوسفند از وی خریداری کرده است اما پس از ساعتی متوجه شده است پولی به حسابش واریز نشده و مورد کلاه‌برداری قرار گرفته است، رسیدگی به موضوع در دستور کار پلیس قرار گرفت.

وی افزود: با بررسی‌های اولیه و اقدامات تخصصی، مشخص شد که فرد کلاه‌بردار با ایجاد یک رسید جعلی توسط برنامه‌های موبایلی و با نشان دادن یک رسید بانکی جعلی پس از دریافت احشام، بازار را ترک کرده است.

رئیس پلیس فتا استان کرمانشاه ادامه داد: مأموران پلیس فتا اقدامات تخصصی خود را آغاز کردند و پس از تحقیقات گسترده و همه‌جانبه ردپای مجرم را شناسایی کردند.

سرهنگ کسانی افزود: پس از هماهنگی با مرجع قضائی، متهم در اقدامی غافلگیرانه در مرکز استان دستگیر و به پلیس فتا انتقال داده شد و در بازجویی‌ها به کلاه‌برداری اعتراف کرد.

وی گفت: فروشندگان طعمه‌های مناسبی برای کلاه‌برداری با رسید جعلی هستند، لذا اگر قصد فروش کالایی را دارند تا زمان دریافت پیامک واریز وجه از سر شماره اصلی بانک عامل و مطابقت با میزان موجودی حساب خود، از ارائه کالا به خریدار خودداری کرده و مواظب شگرد کلاه‌برداری با ساخت رسیدهای اینترنتی جعلی باشند.

کد خبر 6097193

دیگر خبرها

  • جریمه۱۵ میلیارد ریالی فروشنده تجهیزات تقلبی آسانسور در کرمانشاه
  • دستگیری خریدار اموال مسروقه و کشف ۴۵ فقره سرقت در کاشمر
  • ۴ نکته طلایی هنگام خرید فرش ۱۲۰۰ شانه
  • فروش فوری خودرو ریسپکت ۲ ویژه خودرو فرسوده + جزئیات
  • چرا نباید از فروشنده‌های سیار غذا خرید؟
  • «توافق‌نامه» همچنان معتبر است/ تمدید اجرا
  • بازگشت دلار به کانال ۵۹هزار
  • باید و نبایدهای کتاب دینی برای بچه‌های امروز
  • دستگیری کلاه‌بردار اینترنتی خریدار احشام در کرمانشاه
  • بازگشت دلار به کانال ۵۹/دلار تلگرامی خریدار ندارد